Bölge Müdürümüz Sn.Temel AKKUŞ ve idarecilerimizin İÇDAŞ kuru havuz proje çalışmalarını yerinde inceleme ziyaretinde bulundu.

12 Haziran 2020
04 Ekim 2019
11 Haziran 2020

Bölge Müdürümüz Sn.Temel AKKUŞ Bölge Müdür Yardımcımız Sn.Şenol SOYLU ve Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Sn.Mehmet TAŞTAN Biga Gümrük Müdürlüğünün çalışma ve denetimini altında olan gümrüklü saha ve antrepoları yerinde ziyaret ederek çalışma/değerlendirme toplantısı yapmıştır.

 
Savunma sanayisinde yerlilik oranını 2002'den bu yana yüzde 20'den 65'e çıkaran Türkiye, uçak gemisi yapmanın ilk adımı olan kuru havuz yatırımını özel sektör eliyle  tamamlamak üzere,  Bu kapsamda Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ 'ın Çanakkale Değirmencik tesisleri ile entegre olarak Aksaz mevkiinde inşaa ettiği kuru havuz, 370 metre boyunda ve 70 metre enindeki yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım bedeliyle tamamlanacak olan proje, ebatları itibari ile Türkiye’nin en büyük Kuru Havuzu niteliğinde bulunmaktadır.  Deniz içinde inşa olunan Kuru Havuz ve ayrı bir mühendislik birikimi gerektiren hareketli havuz kapağı, İÇDAŞ’ın kendi kaynakları ve teknik imkânları ile yüzde yüz yerli imkanlar ile tamamlanmaktadır.. Yatırımın faaliyete geçmesi ile birlikte yaklaşık 1000 kişilik ek istihdam yaratılması öngörülüyor. Proje çalışmaları ve gümrüklü saha yerinde incelenerek  Bölge Müdürümüze yetkililer tarafından bilgi verilmiştir.